Thursday, March 12, 2015

Terry Pratchett a decedat la varsta de 66 de ani

Stirile triste provin de pe pagina oficiala a autorului. Cu aproximativ 20 de minute in urma stafful a postat urmatorul text:

"It is with immeasurable sadness that we announce that author Sir Terry Pratchett has died.
The world has lost one of its brightest, sharpest minds. Rest in peace Sir Terry Pratchett."

Postarea poate fi vazuta mai jos. De asemenea site-ul Wikipedia confirma vestile.




Terry Pratchet este un cunoscut autor de fantasy de origine britanica. Printre operele celebre ale acestuia amintim:

Seria Discworld;
Good Omens (scris in colaborare cu Neil Gaiman);
Nation.

UPDATE: Publicistul Larry Finlay declara ca "Lumea a pierdut una dintre cele mai stralucite minti." conform BBC News.

"In peste 70 de carti Terry a imbogatit lumea ca nimeni altul. Discworl a fost vehiculul prin care el a satirizat lumea. A facut acest lucru intr-un mod genial cu umor si creativitate.

Terry si-a infruntat Alzheimer-ul public si cu curaj. In ultimii ani scrisul a fost cel care l-a sustinut. Mostenirea sa va dainui decenii de acum incolo." mai declara Finlay.

Publicatia The Guardian preia la randul sau vestea trista a decesului marelui scriitor. De asemenea adauga cateva detalii importante despre viata acestuia.

Autorul a continuat sa scrie si a finalizat cea mai recenta carte a sa din seria Discworld in vara lui 2014. In anii '90 a fost cel mai bine vandut scriitor britanic inregistrand vanzari de pesre 85 de milioane de exemplare. In anul 2009 a fost facut cavaler pentru meritele sale literare. A primit premiul mondial pentru Fantasy in 2010 si in 1996 a fost cel mai vandut autor si autorul cu cel mai mare venit.

Dupa aflarea diagnosticului a glumit spunand ca mai are timp de cateva carti. Pratchett s-a nascut in Baconsfield si a publicat prima povestire la varsta de treisprezece ani. A lucrat apoi ca jurnalist pentru ziarul Bucks Free Press. Ulterior a devenit jurnalist pentru "Central Electricity Generation Board".

Primul roman din seria Discworld a fost publicat in anul 1983 si se intituleaza "The Colour of Magic".


No comments:

Post a Comment