Sunday, May 17, 2015

10 lucruri pe care nu le spui unui prieten care isi cauta pe cineva



Desigur ca vi s-a intamplat, macar odata, sa vina cineva cineva la voi sa va intrebe anumite lucruri legate de relatii. Poate, in acel moment persoana respectiva nu avea pe cineva si isi cauta sau era proaspat despartit/a de cineva. Mai jos veti vedea zece lucruri pe care daca le veti spune cuiva care isi cauta o relatie veti avea asigurata portia de injuraturi pe 3 ani sau veti fi considerati ridicoli sau nepotriviti pentru a da sfaturi.

1. “Sunt destui pesti in balta.” Fraza asta ar trebui invocata doar daca cel care apeleaza la sfaturile voastre vrea sa-si inece amarul mergand la pescuit. Altfel, nu, nu sunt destui pesti in balta. Ca sa gasesti o relatie trebuie sat tii cont de anumite lucruri nu sa abordezi orice strain, la intamplare,  pentru a incerca.

2. “O sa vina si timpul tau.” Oricat de epico-fantastico-predestinant suna asta, din nou e o mare aberatie. Poate tu visezi ca toti oamenii sunt predestinati si ca toti ne regasim in conformitate cu mitul androginului, dar s-ar putea ca oamenii mai realisti sa nu guste misticisme de genul.

3. “Orice se intampla cu un motiv”. Indirect recunosti ori ca iar visezi misticisme predestinatorii ori ca e vina celui care intreaba. In ambele cazuri ai asigurat faptul ca nu vei mai fi considerat/a o persoana serioasa careia ii poate cere sfaturi.

4. “E mai bine singur.” Daca omul respectiv isi cauta pe cineva s-ar putea sa fi incercat deja toate “avantajele” singuratatii. Probabil a avut cele 10 trilioane de aventuri pe care tu iti imaginezi ca ti le aduce statutul de “singur” si acum i s-a luat si chiar ar vrea pe cineva.

5. “Prietenii, familia inlocuiesc nevoia de relatie.” Serios? Atunci de ce se mai numeste relatie? Se putea numi prietenie sau relatie de rudenie. Acum, chiar trebuie sa-ti explice cineva care e diferenta intre cele trei?...

6. “Vezi ca timpul trece.” Asta cu referire la gaseste-ti mai repede pe cineva. Vezi ca daca se putea omu’ ala deja isi gasea? Nu-i asa ca e logic? Si de cand s-a impus un termen limita pentru obiectivul asta?

7. “Nu conteaza cum arata, conteaza sa fie un om bun.” Asta se traduce in faptul ca cel cu care discuti are standarde prea mari, e un fel de repros cum ca ar avea fite… Si apoi de unde stii tu ca daca potentiala e urata e neaparat si painea lu’ Dumnezeu? Sunt o enormitate de femei pe care nu le ajuta infatisarea si care sunt rele ca Scaraotchi din Iad.

8. “Ce mai face (completeaza cu numele fostei/fostului)?” Serios are vreo relevanta sa intrebi pe cineva asta? Poate in universul tau paralel ei ar putea fi din nou impreuna, chestie total ne valabila in universal lor. Si totusi, de ce ai aminti macar de persoana aia?

9. “Daca nu te straduiesti sa cauti, vei gasi.” Mod indirect de a spune ca persoana care iti cere sfatul e disperata si ahtiata in mod deranjant de a-si gasi pe cineva. Ei bine, daca persoana se straduieste, nu inseamna ca are doar un scop in viata. Pe langa asta cum ar putea gasi fara sa caute? Sper ca nu vorbim iar de predestinare.

10. “Citeste cartea (un titlu de carte de autoeducare pentru relatii.)” Serios? Aia e problema? Ca omul respectiv a ratat cartea aia? De obicei asemenea lucrari sunt realizate pentru bani iar realitatea le bate crunt…


Si acum ca sunteti siguri ca prietenii pe care ii sfatuiti n-o sa va mai zica vreo doua, trei de bine deoarece nu vor auzi replicile de mai sus, Capitanu’ va spune noapte buna!

No comments:

Post a Comment