Tuesday, April 7, 2015

Inseamna ca esti in Centrul Vechi



Postarea de azi se numeste, dupa cum se vede si in titlu, “Inseamna ca esti in Centrul Vechi”. Este un tip de pamflet care contine mai multe conditii prin care tu constientizezi o anumita situatie. Nu este o structura noua a postarii umoristice, aceasta fiind intalnita peste tot pe internet. Subiectul insa variaza, si asta face postarile amuzante. Cautati spre exemplu filmuletul cu “Esti ungur daca”.

Centrul Vechi de mai sus este desigur Centrul Vechi din Bucuresti, locul acela in care toti mergem la un bar pe care il stim sau sa cautam o bodega sau un subsol de unde speram sa iesim doar beti si fara cladirea prabusita in cap pentru ca a trecut cineva cu niste bocanci mai grei pe aleea de deasupra.

Asa ca, sa-i dam bice dragi mateloti, navigatori si spalatori de punte!

Daca atunci cand intri pe alee si deodata ai senzatia ca ai ajuns in Pripyat sau cel putin in Mad Max sau Fallout, inseamna ca ai intrat in Centrul Vechi.

Daca atunci cand te uiti la fetele de la etaje si te apuca o dorinta arzatoare sa faci glume rasiste, inseamna ca sigur ai ajuns in Centrul Vechi.

Daca intr-un loc poti sa mori muscat de un caine, cazut intr-un canal, din cauza ca ti-a cazut ceva in cap (caramida, cladire, gheata sau amandoua combinate) sau poate de coma alcoolica, inseamna ca sigur ai ajuns in Centrul Vechi.

Daca iti renovezi terasa si bulina de risc seismic pare ca are nevoie de trei straturi noi de vopsea deasupra, esti patron in Centrul Vechi.

Daca vezi ca din piatra cubica ies niste protuberante de cauciuc si tu crezi ca sunt limitatoare de viteza dar la o examinare mai atenta iti dai seama ca sunt tocuri de 15, sigur esti in Centrul Vechi.

Daca pe acelasi metru patrat auzi un mix de heavy metal cu dance cu jazz si Radio ZU, sigur esti in Centrul Vechi.

Daca esti patron la Dristor Shaorma si un punct de lucru iti ia mereu foc, sa stii ca l-ai plasat prost, adica in Centrul Vechi.

Daca atunci cand iesi de pe alei si, afara, toti taximetristii iti fac oferte de 60 de RON pe 5 km iar tu le faci in schimb oferte indecente care le include familia, esti in Centrul Vechi.

Daca numai doua cladiri sunt renovate iar restul sunt in proiect si cateodata se revolta si se prabusesc in strada, atunci sigur esti in Centrul Vechi.

Daca faptul ca te-ai impins cu fundul in peretele barului te-a facut subit designer de interior si acum cladirea are deschidere la strada, inseamna ca esti intr-un bar in Centrul Vechi din care ar trebui sa iesi inainte sa fii din nou creativ.

Daca vrei sa mananci ceva si ajungi tot la Unirea la KFC, inseamna ca ai incercat sa iei masa in Centrul Vechi.

Daca seara arata boem si ziua arata a Hiroshima si Nagasaki, ei bine, ala e Centrul Vechi.

Daca exista cateva zone eterne in care nu ai vazut niciodata o cladire ridicata, doar un gard de metal, inseamna ca nu s-a aventurat nimeni sa plateasca chiria din Centrul Vechi.

Daca vara cand ploua crezi ca esti la munte in mijlocul unei alunecari de teren dar de fapt tu nu ai plecat niciodata din Bucuresti, esti in Centrul Vechi.

Articolul de mai sus este un pamflet si trebuie luat ca atare. Cat de mult este un pamflet, asta o stim doar cei care traim prin frumoasa capitala. PS: intre timp s-au remediat cainii, doua cladiri si parca nu mai e asa noroi, parca… In rest, toate bune si frumoase.


Capitanu’ va ureaza o seara frumoasa! 

No comments:

Post a Comment