Monday, June 27, 2016

Intre a fi crestin si a fi cretin
Salut si bine v-am gasit la un nou articol! Azi, despre ce inseamna sa fi crestin si nu cretin. Am vazut ca pe internet a prins de curand frica asta dar si ridicolul fata de crestini, crestini ca oameni mult prea habotnici, prosti si limitati, subiect de meme-uri si bancuri, cateodata chiar bune. Da, habotnicii ar trebui batjocoriti, extremestii si inadaptatii la secolul in care traim la fel, mai ales daca acestia sunt si vocali si fac mai mult rau societatii decat bine... Insa, ce se intampla cu restul?... Da... sunt si crestini ne-cretini... Ca o surpriza interesanta, si autorul blogului acestuia este unul, si nu nu posteaza tampenii si frici medievale, de asemenea, nu doreste “noi adepti” si nici nu crede ca detine vreun adevar absolut.

Stiati ca un crestin poate sa fie normal? Gen sa fie geek, sa se uite la seriale, sa-i placa filmele, metalele, concertele, oricare din chestiile blamate de toti idiotii care fac o majoritate a oamenilor de ras. Stiati ca, WOW!, credintele personale pot sa nu influenteze deloc o viata normala? Pun pariu ca nu, sau poate da?

Eu unul nu vreau sa convertesc pe nimeni la nimic, asta vrea doar BOR, pentru bani si faima. Nu ma intereseaza promovarea religiei, oricare ar fi ea, pentru ca spiritualitatea si religia sunt lucruri personale. Nu trebuie urlate nicaieri public. Nu ma intereseaza daca popimea extremistoida are sau nu o parere despre ideile mele sau daca macar ma considera crestin. Nici macar nu conteaza, pentru ca guess what?, de ce m-as lasa incadrat intr-o anumita categorie de catre un corupt care calca pe cadavre?

Sa fi crestin nu inseamna sa faci copii cu tona si sa te ghidezi dupa niste pasaje pe care niste oameni le-au redactat in timpuri antice? Cum ar fi sa revenim la sacrificii umane si alte lucruri abominabile si nepotrivite unei societati moderne? Ar fi rau nu? Sa fi crestin nu inseamna sa urasti toate religiile si toate orientarile sexuale, toate celelalte idei opuse cu a ta si toate manifestarile culturale. Daca esti o fiinta umana decenta vei fi deschis si vei accepta si parereile celorlalti si, foarte important, LE VEI RESPECTA PARERILE SI SPIRITUALITATEA fara sa le supui la ironii sau sa le combati doar de dragul de a arata ca “a ta e mai faina”. Sa fi crestin nu e echivalent cu a fi ceva legionar si nici nu inseamna ca trebuie sa faci fapte antisociale cum ar fi manifestatii fara rost sau violente impotriva unor anumite grupuri de persoane. Nu inseamna sa fi inchis la minte si nu inseamna sa fi un inadaptat izolat care nu se bucura de nimic.

Stiti de fapt ce inseamna sa fi crestin, inseamna sa-i accepti pe toti ceilalti si religiile lor, pasiunile lor, particularitatile lor, sa fi deschis si sa incerci sa-i intelegi. O sa iti faci o gramada de prieteni de asemenea. Este foarte simplu si totusi atat de greu pentru extremisti. Crestinii de pe la noi au ajuns sa aiba mentalitatea extremistilor musulmani... din pacate...

Sa stiti ca extremistii religiosi si nereligiosi sunt la fel. Nu conteaza ce apara, probabil nici nu trebuie sa fie neaparat ceva de aparat, ei vor doar sa aiba dreptate. Acest lucru este aplicabil si la ateii puerili care doresc sa-si impuna cu orice pret punctul de vedere. Si ei sunt la fel de putin inzestrati mental ca si ceilalti extremisti suparati pe orice.

In speranta ca v-am lamurit ca sa fi crestin nu inseamna sa fi cretin sau extremist va urez o seara frumoasa and just be tolerant and enjoy life and all the geeky stuff out there! Arrr!!

No comments:

Post a Comment