Sunday, July 10, 2016

In Sangele Tatalui si Insula Diavolului, thrilere de exceptie intr-o societate cu legi utopice
Am inceput sa citesc „In sangele tatalui” ca pe o lectura rapida a catorva pagini, si am reusit sa termin volumul unu in acceasi zi. M-a impresionat modul de redactare a cartii dar si expunerea actiunii care se derula rapid si se construia pe masura ce intamplarile avansau in timp. Ca un fapt divers, actiunea din primul volum al trilogiei lui Ciprian Mitoceanu are loc pe parcursul unei singure zile. Il avem in prim plan pe personajul principal, Leo, care, dintr-un motiv necunoscut „reuseste” sa fie arestat. Ca fir narativ alternativ il urmarim pe Robert, un angajat aparent banal la o firma de asistenta sociala., Robert, care, pe parcursul cartii va avea sansa, sau nesansa, de a-l cunoaste pe celebrul politician Dawson. Figura celebra in politica, acest personaj inspaimantator pe alocuri, este autorul amendamantului care ii poarta numele, si care vrea sa condamne la inchisoare toti oamenii care ar putea deveni in timp criminali.


Cea de-a doua carte ne adanceste si mai mult in lumea imaginata de Ciprian Mitoceanu si ne prezinta locul in care erau dusi cei acuzati a fi potentiali criminali, un loc al uitarii si dezolarii umane, un loc excelent pentru a dezvolta o personalitate asemanatoare monstrilor care si-au lasat amprenta sangeroasa in istorie.

Amandoua volumele ne tin alaturi de cei doi protagonisti dar ne prezinta si fapte istorice reale din arhivele politiei, fapte care merita o privire mai atenta fie si doar in scop de documentare. Misterul este si el omniprezent iar rasturnarile de situatie apar pe neasteptate. Toate acestea vin alaturi de un mod unic de constructie a naratiunii si de expunere a faptelor.

Partea a treia a trilogiei urmeaza sa apara si ea tot la editura Crux Publishing asa ca grabiti-va sa faceti cunostinta cu povestea din primele doua volume. Garantat acestea se vor citi rapid dar vor da de asemenea si un sentiment extraordinar de imersiune in faptele relatate.

In concluzie, daca doriti sa savurati un thriler nou si inedit, trebuie neaparat sa incercati sa va avantati in lumea fictiva din seria „Predestinare Genetica” de Ciprian Mitoceanu. Cu siguranta nu va va parea rau si veti dori sa cititi mai mult decat cele doua volume palpitante.

Raidu da Pirati va doreste o duminica frumoasa!

No comments:

Post a Comment