Sunday, February 21, 2016

Florin Pitea - Cartea cu scoarte de argint, ferecate



Bine v-am gasit la un nou articol marca Raidu’ da Pirati. In seara aceasta aveam ca „invitat special” un roman steampunk romnesc si anume „Cartea cu scoarte de argint, ferecate” de Florin Pitea. Romanul este un extraordinar reprezentant al genului si nu numai. Avem parte intre paginile acestuia de un umor unic, extraordinar, umor care ne va insoti pe tot parcursul aventurilor captivante prin care trec personajele.

„Cartea cu scoarte e argint, ferecate” este un roman realizat din mai multe povestiri, care insa au elemente si personaje comune. Cu siguranta acesta poate sta la fel de bine in categoria romanelor de aventuri dar si in cea a cartilor usor de parcurs si amuzante care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca nimanui. Personajele sunt bine realizate iar volumul debuteaza cu povestiri care captiveaza cititorul de la primele randuri.

Eu unul am fost fascinat de „Cartea cu scoarte de argint, ferecate”, „Fram" ursul polar, sau bipolar... precum si de „Colierul”, „Telefonia” si „Iluminatul Public”, acestea nefiind insa singurele povestiri din volum. „Colierul” este, cel putin, una dintre cele mai amuzante povestiri pe care le-am citit intr-o carte, fie ea steampunk sau nu, de la numele personajelor pana la concursul de poezie din poveste, totul fiind un butoi cu umor exploziv. In volum aflam, de asemenea, si cum a aparut Badmintonul precum si telefonul cu mai multe functii sau Iluminatul Public.

Avand in vedere ca nu am in obicei sa iau fiecare poveste si sa o reproduc aici, deoarece anii anosti si imbecili ai scolii in care fiecare trebuia sa faca un rezumat au trecut, thank God! may they rest in peace!, va voi lasa pe voi sa descoperiti universul din Gorenia si personajele fascinante si nastrusnice ale acesteia.

In cazul in care v-am captat curiozitatea, „Cartea cu scoarte de argint, ferecate” a fost editata la editura Crux Publishing si poate fi cumparata de pe site-ul oficial: http://cruxed.ro/ .

Volumul a avut parte de un eveniment de lansare weekendul trecut in incinta Red Goblin, magazinul si sala de jocuri pentru boardgames dar si locul in care puteti gasi alaturi de cartile editurii Crux Publishing si o selectie de benzi desenate si merchandise for geeks.

Capitanu’ va saluta si va ureaza sa cititi cu spor, pana la urmatorul articol!

No comments:

Post a Comment