Tuesday, February 23, 2016

Crestem sinucigasii de maine
Azi nu prea e rost de vreun articol vesel, nici de vreo poveste vesela sau poate ceva sublim din punct de vedere artistic. Nu... azi articolu’ este despre realitate, aia cruda si nenorocita, marca Romanica 2016, aia in care noi toti astia care poluam bucatica asta de pamant, cu exceptia aia de 10 la suta cu optimism, noi toti crestem generatia de sinucigasi de maine. Nu! Toata treaba asta n-are legatura cu teroristi, n-are legatura cu atentate si alte prostii pentru ca pur si simplu nu de vorba de asta. Pentru ca aici la noi nu ne trebuie teroristi, ne descurcam bine si singuri in materie de autodistrugere lenta.

Ati vazut vreodata cum arata copiii astia de pe drum, astia random? Plodu ala de urla cu ma-sa plictisita care ii blagosloveste vreo doua in pura traditie promovata de Patriarhu’ Daniel si restu de adunatura de popor de lepre locale? Da p-ala care cu o privire trista care isi taraie viata prin oras ajuns deja la vreo nenorocita de intrebare existentiala despre ce e bine si ce e rau, despre a cui e vina si a cui nu? De parca la varsta aia in care ar trebui sa te tii de lucruri amuzante si fun are cineva nevoie de nenorocite de intrebari pe care altii nu si le pun nici la batranete.

Incepand cu momentu ala in care tu ai turnat un plod pentru ca asa a vrut ma-ta si l-ai grabit undeva in viata asta care nu e oricum prea roz, si apoi, dupa un timp foarte scurt te-ai pierdut la faza cu crescutu lui. Stai putin! De fapt te-ai pierdut de cand a urlat prima data si l-ai pocnit. In momentu ala ai inceput sa cresti un reprezentant mandru al generatiei de sinucigasi de maine. O sa te uiti ca vaca la poarta noua si o sa spui ca de unde si pana unde? Ca asa ceva nici nu exista. Pai nu exista pentru ca tu te uiti la Wowbiz si Kanal D. De-aia esti o rupta de realitate si de-aia fie-tu sau fie-ta au fantezii despre care ar fi cea mai misto metoda sa scape din lumea de rahat in care tu i-ai adus, sa scape de tine, sa scape de frustrarile tale de om indoctrinat si obligat sa faca ceva.

Sa stii ca ala cand creste si te certi cu el, ala, pentru ca de mult nu-l mai vezi ca pe altceva, din nou, ala, sa stii ca s-ar putea sa nu glumeasca cand iti da o duma de genu ca vrea sa se spanzure, sau sa plece fara sa se intoarca sau sa scape de tine si de voi. S-ar putea ca, pentru un moment sau poate pentru mai mult chiar sa vrea sa faca aia si chiar sa se gandesca concret cum. Copiii au imaginatie, au internet si cel mai mult au idei. Copiii fara speranta le au cu 200% mai mult atunci cand sunt accentuate de dorinta de eliberare.

Si asa din fata televizorului tau la care putrezesti uitandu-te la cine si-o mai pune cu cine, ai crescut sinucigasul de maine. Sau daca nu e sinucigas, ceva tendinte suicidale tot o sa aiba. O sa aiba ce sa-si aminteasca si o sa gasesca motive sa gandesca asa chiar daca ele nu exista. Pentru ca tu i le-ai servit mereu pe tava. Iar faptul ca esti atat de inapta incat ideea ta de psiholog se rezuma doar la Cristian Andrei de la tv, s-ar putea sa-ti garanteze urmatoarea coliva in familie. Si probabil toti de acolo veti fi prosti pana la final si o sa va intrebati de ce? Pai cum de ce... de prosti... Numai ca nu prea o sa aveti cum sa va luminati in chestiunea asta. Dar si daca o sa faceti aia, aia dintre voi care o vor face o sa-si doreasca sa nu fi incercat. Si faptu ca vecina-ta de la bloc care are aceeasi cultura zero o sa-ti spuna “vai saraca” n-o sa te ajute niciodata. Pentru ca vina aia in care ai un om pe constiinta se sterge greu chiar si la prosti.

Capitanu’ va saluta si va ureaza multi neuroni pe plus..

No comments:

Post a Comment