Sunday, January 21, 2018

Povestiri de la Marginea Realitatii - 2 de Dan Radoiu


Salutare Raid si bine v-am gasit la prima postare din 2018. Azi am ales sa vorbim despre un nou volum de proza scurta care apartine autorului Dan Radoiu. Acesta repreazinta “continuarea” volumului “Povestiri de la marginea realitatii 1” aparut de asemenea la Crux Publishing.
Ca si prima carte, continuarea povestirilor ne aduce din nou istorisiri memorabile, desi tematica celui de al doilea volum inclina mai mult spre ciudat si spre o atmosfera mai intunecata, aproximativ opusa celei cu care ne-am obisnuit.
         De departe cea mai remarcabila dintre povestiri este “Miruna” datorita extraordinarei constructii a personajului si datorita atmosferei constante de incordare care este mentinuta cu maiestrie de-a lungul intregii desfasurari a actiunii. “Miruna” este tipul de proza scurta pe care trebuie s-o citesti neaparat pentru a afla daca ti-a placut sau nu, parerile altor cititori nefind probabil deloc relevante pentru tine avand in vedere ca povestirea poate genera o multitudine de interpretari. Este probabil cea mai “dark” parte a volumului dar si cea mai plina de tensiune si cea mai interesanta.
         O povestire care combina atat fantasticul cat si macabrul este “Case cu dinti”, aceasta la randul ei fiind una dintre cele mai interesante episoade ale volumului. Metamorfoza dintre material si viu la care asistam este un element de fantastic rar intalnit si care cu siguranta va va captiva sau va va infiora.
          Revenind la elementul de umor care nu lipseste din carte, regasim aici o scurta poveste care ne duce cu gandul spre primele povestiri si anume “Aventurile unui demon ghinionist” care pe deaspura mai este numit si Flocea. Scurta scriere este savuroasa si amuzanta in stilul cu care Dan Radoiu ne-a obisnuit in cartile sale.
           Sperand ca v-am starnit interesul cu cele trei povestiri de mai sus, va las sa le descoperiti si pe celelalte pentru ca, da, mai sunt si altele care cu siguranta va vor impresiona si va vor starni imaginatia.
            Volumul poate fi comandat urmarind link-ul de mai jos:


          Cat despre mine, am ramas ca de obicei impresionat de imaginatia debordanta a lui Dan Radoiu, autorul care atunci cand iti prezinta o povestire noua te determina ca la randul tau sa incerci sa creezi si sa te auto provoci in ceea ce priveste propria imaginatie. Faptul ca unele dintre povestile lui sunt atat de scurte si totusi cu un mesaj puternic, fie el amuzant sau nu, te face sa iti imaginezi cum ar fi daca si tu ai incerca sa scrii, fie doar pentru time fie cu intentia de a iti imapartasi opera si cu altcineva.
               Cele doua volume din “Povestiri de la marginea realitatii” sunt volumele perfecte atat pentru calatorii cat si pentru o zi mohorata de mers la serviciu sau o dimineata relaxanta de stat in pat combinat cu lectura.

              Eu unul abia astept sa mai vad cu ce ne va mai bucura Dan Radoiu. Raidu da Pirati va ureaza lectura placuta!

No comments:

Post a Comment