Sunday, December 3, 2017

Secretul Regelui Nemuritor de M. M. TaraSalutare Raid si bine v-am gasit la un nou articol despre carti. Avand in vedere ca nu am mai scris de mult, revin cu o carte noua si cu promisiunea unei aventuri interesante precum si cu o invitatie la discutii despre catre, atat in sectiunea de comentarii cat si pe pagina de Facebook a Raidului. Azi vorbim despre “Secretul Regelui Nemuritor” de Mircea Tara. Pe Mircea il cunoasteti ca autor al volumului “Inima Dragonului”, primul roman care ne-a purtat in fascinanta lume la Nlithiei.
Actiunea din “Secretul Regelui Nemuritor” are loc inainte de intamplarile din “Inima Dragonului” si ii are in prim plan pe Lied si pe Asht, cei doi prieteni, calatori, artisti si hoti de profesie. Acestia viziteaza curtea regala a Osei in speranta de a se imbogati dand lovitura vietii lor. Odata ajunsi in cetate cei doi sunt prinsi intr-un complot al nobililor locali, descoperind astfel ca nu chiar toti locuitorii orasului erau impacati cu ideea de nemurire a suveranului lor.
In noua aventura, Lied va intalni noi creaturi fantastice si va gasi Octionul pe care il regasim in posesia bardului in “Inima Dragonului”.
            Mircea Tara reuseste din nou sa ne spuna o poveste plina de aventura, de comploturi si de personaje interesante. Suspansul si intamplarile extraordinare sigur va vor tine cu sufletul la gura insa nu se merita pierdute din vedere nici detaliile noi pe care le descoperim atat despre Osa cat si despre Liandrini si lumea fantastica in care este plasata povestea.
            Un lucru pe care am inceput sa il apreciez la romanele lui Mircea Tara sunt trasaturile lumii pe care acesta a creat-o care sunt usor identificabile in lumea reala, in cele mai banale obiecte sau elemente ale vietii de zi cu zi. Diverse preparate sau obiecte din lumea lui Lied si Asht ne duc cu gandul catre corespondentele lor din realitate, creand un fel de joc de imaginatie al cititorului, joc ajutat si de explicatiile din subsolul paginilor.
            Curiozitatea cu care am ramas in ceea ce priveste “Secretul Regelui Nemuritor” este, cum aratau de fapt arghelanii, acestia fiind desigur fiinte invizibile, dar care trebuie sa fi avut totusi o forma si infatisare anume pe langa aripile mentionate in text. De asemenea, toata cetatea Osei pare a fi o minune a mecanicii in care magia nu se regaseste deloc. Acest lucru nu poate decat sa ne starneasca imaginatia in ceea ce priveste nivelul tehnologic atins de locuitorii orasului si nu numai.
            Desi povestea este mai scurta decat “Inima Dragonului”, cu siguranta cartea nu va va dezamagi decat poate in sensul in care ati fi dorit sa mai continue cel putin cu inca 100% din continutul actual. Va invit asadar sa ii urmati pe Lied si Asht in aventura lor in Cetatea Osei si sa descoperiti misterul regelui nemuritor precum si originea magicului instrument al liandrinului.
            Noul volum poate fi comandat de pe site-ul Crux Publishing urmarind link-ul urmator:


            Lucrul pe care l-am simtit dupa ce am terminat de citit aventurile lui Lied si Asht a fost, desigur, ca vreau sa citesc mai multe intamplari din lumea lor si ca oricat i-as urmari in aventurile pe care le traiesc, niciodata nu va fi destul. Recunosc ca astept cu nerabdare urmatorul volum al lui Mircea Tara si sunt sigur ca orice intamplari ar contine, acestea vor fi cu siguranta fantastic de interesante.

            Raidu’ va ureaza o zi de luctura frumoasa!

No comments:

Post a Comment