Sunday, April 23, 2017

Jocul Necromantilor de Serban Andrei Mazilu




Salutare echipaj si bine v-am gasit la un nou articol despre carti. Azi va povestesc despre „Jocul Necromantilor” de Serban Andrei Mazilu, continuarea binecunoscutului roman de succes „Anotimpul Pumnalelor”.

In cazul in care credeati ca in arhipelagul Voss s-a lasat linistea si ca toata lumea va trai fericita pana la adanci batraneti, ei bine... v-ati inselat. Se pare ca poporul nu prea a invatat nimic din evenimentele trecute, astfel ca, din nou, acesta este pe cale sa-si gaseasca refugiul alaturi de o noua religie condusa de un alt personaj malefic si obsedat de putere si nemurire. Pe langa toate acestea, noul „conducator” promite celor care il urmeaza nici mai mult nici mai putin decat sus mentionata nemurire si invulnerabilitatea. Acesta este Turek, conducatorul cultului necromantilor, fiinta alimentata de puterea pactului cu demonii stravechi.

Cel de-al doilea roman se remarca prin scene mult mai grafice decat primul, cultul necromantilor punandu-si amprenta asupra societatii prin practicile lor bolnave si sangeroase. Portia de violenta care se regaseste insa in roman nu este doar un mod de a atrage atentia sau de a impresiona prin adaugarea de scene socante fara sens. Aceasta defineste exact ceea ce Turek vede in viitorul in care el este conducatorul suprem.

Ne vom intalni din nou cu personaje indragite ca Aendo si Jess dar si cu altele pe care nu va vi le voi dezvalui. Acestea vor evolua si vor duce suspansul romanului la cote maxime.

O scena magistrala pe care am intalnit-o in „Jocul Necromantilor” este discutia lui Aendo cu pastratorii echilibrului lumii, printre care se afla si atotprezentul Thanos. Vedem in aceasta scena niste zei imperfecti care au la randul lor planuri ascunse si urmeaza interese proprii. Totusi scopul principal ramane pastrarea unui echilibru relativ in lumile pe care acestia le patroneaza.

Dintre personaje, cele mai savuroase pentru mine au fost de departe Foxley si Akaba. Foxley revine ca suflet captiv in pumnalul lui Aendo, tinandu-i acestuia companie si ajutandu-l chiar in misiunile sale. Akaba apare ca unul din pastratorii echilibrului, fiinta supranaturala, un fel de zeu al violentei si furiei. El salasluieste in cea mai intunecata parte a creatiei si este vanator de demoni.

Va las pe voi sa descoperiti prin ce aventuri vor trebui sa treaca Aendo si restul pentru a incerca sa-i faca fata lui Turek si necromantilor si va garantez ca „Jocul Necromantilor” nu va va dezamagi absolut deloc.

Puteti achizitiona romanul de pe site-ul Crux Publishing:


Raidu’ va ureaza o zi frumoasa si lectura placuta!

No comments:

Post a Comment