Sunday, April 10, 2016

Conan – O vrajitoare se va naste
Salut si bine v-am gasit la un nou articol cu carti pe Raidu’ da Pirati. Azi vorbim despre Conan – O vrajitoare se va naste, noua aparitie editoriala a Crux Publishing. Trebuie sa recunosc ca am asteptat titlul acesta, avand in vedere ca era singurul personaj pe care pot sa zic ca il cunosteam deja, fie doar si prin intermediul filmului cu Schwartzie. Astfel am facut rost repede repede de volum de la Final Frontier si m-am apucat sa citesc. Am descoperit ca acesta contine doar o mica parte din universul eroului atat de cunoscut si anume nuvela “O vrajitoare se va naste”.

Volumul m-a tinut cu sufletul la gura pe tot parcursul astfel ca nu l-am lasat jos pana cand nu l-am terminat. De asemenea, acesta m-a facut curios in ceea ce priveste studierea universului lui Conan Cimerianul mult mai aprofundat, astfel ca astept cu sufletul la gura si alte lansari care sa il includa pe eroul care a inspirat de-a lungul timpului atat de multe productii cinematografice.

In carte am regasit si pasajul binecunoscut pe care de altfel il citisem prima data pe o pagina de fantasy pe Facebook si anume: “But not all men seek rest and peace; some are born with the spirit of the storm in their blood, restless harbingers of violence and bloodshed, knowing no other path....” Asa apare el in original in editia in engleza. Va invit sa il identificati si in traducerea extraordinara facuta de editura Crux.

Conan a fost si va ramane modelul de erou puternic si cu o dorinta nestavilita de batalie, tipul de erou musculos care fie salveaza oameni neajutorati fie cauta razbunarea crunta sau distruge fortele raului. A aparut de-a lungul timpului in carti, benzi desenate, filme, jocuri si a fascinat si captivat generatii intregi astfel ca Robert E. Howard are toate motivele sa fie mandru de creatia sa.Va invit sa faceti cunostinta cu eroul cimerian care a lipsit pentru un timp mult prea indelungat din literatura in limba romana. Buy the book and have a read! Conan va va inspira cu siguranta si in viata.

No comments:

Post a Comment