Saturday, January 2, 2016

Cum sa pleci in excursie fara sa pleci din orasSalutare si bine v-am gasit la primul articol din anul 2016. Raidu da' Pirati va ureaza la multi ani!

In articolul de azi vorbim despre o metoda de a scapa de stres dupa Anul Nou, pentru ca fie ca vreti sa recunoasteti sau nu, in afara de situatia in care te retragi undeva la o cabana la munte, anul nou si revelionul chiar pot fi stresante cateodata, si mai ales zilele care urmeaza dupa acest eveniment. Avand in vedere ca deja toti banii au fugit pe mancare si butura si rezervarea la bar/club/bodega, ce-ti ramane de facut? Cum ar fi sa pretinzi ca pleci in excursie in propriul oras? Ia la tine ce vrei... aparatul foto, telefonul, tableta, laptopul, ceva mancare, apa sau nimic din cele de mai sus. Incerca sa faci ceva altundeva decat acasa, departe de rudele care au chef de vizite si diverse pete puse. Poti sa iei un prieten sau partenerul sau poti sa pleci singur, ideea e ca in mica incursiune in care te descurci cu strictul necesar, sau aproape, sa te regasesti, facand lucruri care nu te vor tine legat de casa ca de o fortareata asemanatoare cu Alcatrazul.
Cum ar fi sa poti sa stai intr-un bar si sa scrii ce-ti trece prin cap, pe telefon sau laptop sau pe hartie cu pixul, for the sake of old times... Mananca ceva cumparat de oriunde si continua calatoria urbana cu sau fara aparatul foto sau camera din dotare. Urmeaza o alee sau un drum pe care nu le-ai mai urmat sau mergi intr-un local in care nu ai mai fost. Have a moment of silence sau a moment of noise. Orice te-ar elibera de rutina nesfarsita a vietii, de ideea de acasa si oameni de acasa care au mereu o problema cu tine. Orasul te va astepta mereu si va fi gata sa te piarda pe strazi misterioase sau prin localuri cu oameni interesanti.
S-ar putea ca in cele cateva ore in care esti doar un hoinar cu o camera foto, un sandwich si o sticla de apa sa descoperi din nou ce inseamna sa fii liber, sa-ti pui gandurile in ordine sau poate sa ai o revelatie asupra unei probleme care te roade. Fiecare din acestea este o experienta interesanta si utila. Nu trebuie sa pleci foarte departe ca sa te simti liber pentru ca libertatea e in fiecare dintre noi. Asa ca data viitoare cand te simti legat cu lanturile societatii si lumii in plina viteza, opreste-te si incearca o excursie urbana, incearca sa supravietuiesti cu ce gasesti in drumul tau si documenteaza aceasta aventura, desprinde-te de casa sau de birou si maybe just maybe, lucrurile vor deveni daca nu mai captivante cel putin mai relaxate. Ia-ti un moment liber si priveste cerul si lumea nebuna si beata de viteza care se scurge pe langa tine.

Raidu da’ Pirati va ureaza din nou un an fericit si sa fiti alaturi de noi pentru un moment de lectura! Arrrr!

No comments:

Post a Comment